Friday, 10 June 2016

Kisah Kejam

Kau tengah happy dengan dia. Serius tengah happy. Then, tetiba Allah nak tunjuk. Dia kantoi ada pompuan lain. Kau down. Kau marah. Kau tanya dia kenapa buat semua ni. Dia diam. Diam. Diam. Diam. No explanation. Kau sedih. Kau diam. Kau bagi space utk diri kau cool down. Dia pon diam. No pujuk pujuk. No explanation. Diam sediam diamnya. Kau think positive. Maybe dia nak bagi kau cool dulu. But its too longgggg.

  2 weeks after that kau call dia. Kau yg call dia tau. Kau really needs explanation. No answer. Tak pick up. Okay kau try cool wat lek wat peace.

A few days after that kau jumpa gambar dia dengan pompuan tu. Wow muka bahagia korang. Kau marah. Kau try call again. And againnn no answer. Kau nekad nak lupakan dia. He's gone just like that. Its too hurt. Kau try move on. Try and try until its been 6 month.

Then kau tau yg dia dah bertunang. Tapi bukan dengan pompuan yg sebelum ni. Dengan pompuan lain. Wow hebat. Hebat mamat ni mainkan perasaan pompuan. 

If you read, I'm writing this for you. Kita kawan dah 5 tahun tau. And last year you asked me to get married. Me so excited. Mak abah semua dah tau. We started planning our life. I'm sooo happy. Pompuan mana tak happy wey? Then kau pergi macam tu jer? Kau tau tak apa aku rasa? Allah jer yang tau wey. Untill now.. almost one year. I'm still crying. I hate the one who I used to love..