Saturday, 27 September 2014

Kerja oh kerja..

Haiiiii. Heee. Okay now life aku dah tak macam dulu. Yela dulu yang selalu bangun tengah hari pastu tengok tv jerrr. Hahaha. Aku dah bekerjaya sekarang. Cehhhhh pirahh.

Nop. Actually aku baru start kerja sementara kat Muar ni. Yer sementara yer untuk cari pengalaman. Maklum la fresh graduate macam aku ni mana la ada company besar2 mau terima. Semuanya nak yang at least 2 years experiences. Hurm memang tak laaa gitu.

So, with positive mind aku redha bekerja dengan company kecil untuk mencedok pengalaman how to handle the business. Company tempat aku kerja ni Advertising Company. Ala yg jenis buat banner, signboard segala tu. Tapi dalam masa yg sama company ni amek tempahan t-shirts and uniforms. Ala-ala kilang jugak la style company ni..

Surprising me owner company ni also ex student UiTM Shah Alam. Sama course pulak tuuuuu. In fashion jugak. Hurm memang geng laa. Dia bagi aku bahagian Designing and Pattern Making. Honestly selama sebulan aku kerja sini aku happy. Aku selesa dengan environment sini and aku rasa happy dengan job aku. Maybe sebab dah memang bidang aku kot. So aku minat. I'ts not really hard for me. InshaAllah.

Here my workmates yg sentiasa happy. Bagus betul..

Girls yg still single. 4 of 7. 3 org lagi have been married.
Yup betul cakap org. Do whatever you love. Then, it will give u satisfaction and happiness. Aku nak belajar mula daripada bawah supaya bila aku berada di atas nanti aku faham perasaan org di bawah aku. InshaAllah.


No comments:

Post a Comment