Monday, 25 August 2014

UiTM Degree Fashion Show August 2014

Finallyyyy.... Tamatlah sudah Degree Fashion Show UiTM Shah Alam. Yay! Alhamdulillah..

Here the ticket...



Yeah kali ni buat kat De Palma Hotel Shah Alammmm peace yaw! Hehe. So takde la masalah member and family sesat nak datang sebab tempatnya senang jerrr nak cari. Alhamdulillah again.. parents aku datang show ni. Asalnya cancel kengkonon nak datang. Last minute bagitau nak datang pulekkk. Surprise sangattt. Penat jer kita membazir air mata ni menangis sedih tauu. Hihihi.

My cute parents. Hahaha. Lebiu mak abah. Thanks datang support akak.. :')

Here my bff! Yang paling support aku. Thanks nyawa. Really appreciate it.


Collection aku biasa biasa ajeee. Tak menang pon. Memang tak expect langsung pun nak menang. Show ni pun dah cukup bagi aku untuk diorang tengok hasil kerja aku. Bukan senang. Banyak dugaan nak habiskan final sem ni. Lagi sekali syukur..

Nieynee Norlina's Collection. Inspired by Malaysian Army. 

Almost 4 months aku hadap collection ni. Serius sesapa yang nak amek course Fashion ni silalah ready duit dan masa anda. Especially duit laaa. Pening wey kalau duit sangkut sangkut. Semua benda kena limit nak beli. End up buat jela mana yang mampu dan redha jela dengan resultnya. 


Me on stage!! Perasaan masa ni? Perasaan yang aku fefeeling dah menang dah walaupun hakikatnya tak menang. HAHA. I did it okay. We all already the winner actually. :')


29 designers.

Syukur ya Allah. Congratulations to all the winners. Gold Award, Ili. Silver Award, Nadd. Lastly, Bronze Award, Yana. 

Thanks a lot to my Lecturer of Fashion Design, En. Anas and also to all classmates sebab banyak tolong aku. Now, masa untuk aku cari kerja pulakkk. Baru seminggu duk rumah ni dah meroyan camanetah aku. Stok cerita Korea yang aku layan tiap malam dalam laptop pun dah habisss. Memang krik krik la pasni. Semoga Allah permudahkan aku cari kerja. InshaAllah.. 

*Hey awak.. Datanglah konvo kita nanti. Sentiasa tunggu

Wednesday, 20 August 2014

Soalnya.. HATI..

Petang tadi.. Aku tetiba rasa nak tanya mak..

Aku: Mak, akak ni memilih sangat ke nak 'kawan' dengan lelaki?

Mak: Bukan akak memilih. Hati akak tu masih ada kat orang lain.

Terusss buat muka blur blur pandang mak.


Setepek jawapan tu kat aku. Betul la kot apa yang aku fikir selama ni. Nape payah sangat aku nak suka kat someone. Nak kata diorang tak baik.. Hishh baikk. Bukan tak try nak suka. Try banyak kali dah tapi... kosong. Takde feeling love tu langsung. So how to continue that relationship? Menganiaya orang jer. So end up nya setiap hubungan tu diam macam tu jer. Bersalah? Sangatttt. Tapi nak buat camne... soalnya.. hati. Sokey aku percaya suatu hari nanti aku akan jumpa someone yang boleh buat denyutan jantung aku kembali tergendala. Ecehhh. Amin..

By the way, ingat nak update about Fashion Show aku tapi belum dapat gambar sepenuhnya lagi. Hurm tunggu jela sampai berjanggutttt. Hehehe