Thursday, 21 March 2013

Rindu korang

Tetiba aku terasa rindu gilak-gilakk kat korang....


Seriously rindu zaman diploma aku dulu, the best moment everrr. Masa tu la aku rasai kegagalan, kesedihan, kekecewaan. Dan aku belajar daripada semua tu. Kongsi sedih and happy sama-sama. Kitorang start daripada saling tak kenal satu sama lain, tapi mula semakin rapat bila kitorang duduk rumah sewa sama-sama. Selalu mengingatkan sesama sendiri. Ada perasaan tak puas hati kitorang bermusyawarah. Semua berkumpul and luahkan apa yang tak puas hati. Daripada situ kitorang makin kenal isi hati and perangai masing-masing. 

Bila stress ngadap esemen, kitorang stop and keluar hang out. Padahal just jalan-jalan kat mall je pun. Tu pun dah cukup puas. Bila cuti sem masing-masing meroyan. Webcam sama-sama pon jadikkk. Ya Allah rindunya! Kita bukak conference kat YM then main doodles and smiley kat situ. Boleh pulak tak give up tu walaupun line slow, try connect balik sampai boleh. Then akan keluar 1 ayat 'Wey mana muka ko? tak nampak pon'! Hahaha.. *sebak*

Hahaha booo kat Diba kena baling tepung. Birthday dia masa ni.  Satu-satunya kawan aku yang pandai lukis, pendengar yang baik, kental hati. Haha. Sekali je aku pernah tengok dia nangis. Tu pun bila kitorang semua dah sedu-sedu baru dia masuk line meraung sekali. Ingat masa otw kita berdua and nash pergi tc? Hehehe. Shima kena ingat! ;p

Usaha nak dajalkan aku tolak ke laut. Siot shima! Hahaha. Masa ni kitorang tak plan langsung pakai baju kotak-kotak. Shima sebokk! Dia teman gaduh aku, teman meroyan aku, nampak macam ganas minah ni. Tapi dalam hati ada taman okayyy.

Oh nash! Holohh. Hehehe. Ok mek kelate ni sorang yang sangat penyabar. Aku respect betul. Pemurah pun yer. Ada je benda dia nak belanja kalau lepak dengan dia ni. Emosi yang tak tentu. Tengah elok-elok gelak, kang tetiba dia menangis. Teringat masa kita karok lagu When You're Gone, Nash tetiba nangis. Hadoii sebak betul tengok. Lebiu nasah!


Lebiu muah muahhh korang! Entah bila kita dapat berkumpul balik...:'(



Dan aku sekarang kena terima hakikat, masa tu dah berlalu. Sekarang aku lalui dunia lain. Dunia degree yang banyak dugaan dan aku belajar terima segala ujian sorang-sorang. Dah takde kawan menangis sama-sama, gila sama-sama. Semua tu makin hilang, hilang dan hilang.... Maybe ni cabaran untuk mematangkan diri aku. Try sentiasa positif walau kadang-kadang sangat sakit. Tuhan je tahu ya Allah. Ahhh sudahlah. Cool la nini! Ada hikmah sebalik semua ni. Bersabarlah selagi mampu. Alhamdulillah Allah dekatkan aku dengan 'diari' aku, Yanti. Adik aku. Walaupun dia just boleh dengar je and bagi nasihat sikit-sikit. Thanks yanti. Thanks kat mak abah jugak yang selalu support aku. Akak sayang semua...

# Kadang terfikir, tak terfikir ke masa susah senang sama walaupun sekejap dulu? Tu yang sebenarnya buat aku sebak tiap kali fikir. Penat pujuk hati







Monday, 4 March 2013

New Semester

Bermulalah life baru aku as a student..... Sem ni masuk sem 4 dah and aku udah keluar dari kolej. Yiiiheee. Huh! Tak payah nak yihee sangat la nini oii. Entah camne la life aku kat rumah sewa ni. Yang memeningkan kepala aku bila duduk rumah sewa ni transport jela. Transport nak ke kelas. Haihh. Bukannya tak boleh naik bas tapi agak leceh sikit la kena bangun awal pagi tunggu bas sebabnya bas tu WAJIB tawaf 1 UiTM dulu kalau nak ke fakulti aku. Rasanya boleh tidur kejap kot dalam bas. Haha. Tetiba terbayang Winter Sonata, duduk sit belakang sekali then tertidur kat bahu si hero.




Auww. Hahaha. Tak payah nak verrangan sangatlah nini! Hehehe. 

Hurmm. Aku ada janji dengan someone nk update pasal dia kat sini. Someone yang bernama HH hantar WhatsApp cute gini kat aku......





Pandai-pandai la paham apa dia cakap. Aku tak paham. Lalala~  Aku pernah cakap kan 'If someone wants to be a part of your life, they'll make an effort to be in it'. So, tengok la effort nya tahap mana. Takut awal-awal je beriya. Sedehhh. Hahaha... Ok hope aku kuat untuk tempuh sem yang baru ni. Amin~... Assalamualaikum. ;)