Sunday, 30 September 2012

research research research!!


ok assignmen aku dah semakin membukit bukit dan bukittt..semua kena buat research research dan researchhh..seronok!! haha..seronok la sangat!
firstly utk subjek design, subject matter aku dah proceed! woot2...Hybrid Train.. and maybe aku fokus yang kat Japan punya..setelah bertanya ramai orang dan mereka juga sudah mempersetujuinya dan dengan itu tahap konfiden aku semakin meningkat mau buat yang ini..hehehe..


untuk subjek minor pulak aku kena buat research bout kuda kepang..quite interesting jugak..in group and aku kena interview anyone yang tahu about this topic..then, yang subjek lain-lain tu just kena ngadap lappy je..research internet then pergi library sikit-sikit kot utk references..
dan apakah perasaan aku????









hoyeeaahh beginii! how come i can handle these assignmen?! Insyaallah boleh..:)


#berharap aku kuat menempuhi dugaan degree ni....

Friday, 14 September 2012

Setelah Bergelar

Cukup seminggu dah aku kat Shah Alam ni dengan gelaran student Art&Design(Fashion)..macam mana rasa jadi student sini? semestinya different sangat dengan rasa jadi student kolej dulu..yela, kat kuantan tu masa mula-mula dulu aku dok naik bas pegi kolej and then bas tu berhenti betul-betul depan studio aku..so takdela nak menapak jauh-jauh kan..kat sini? berapa banyak bukit daaa..nak pergi fakulti takde bas disediakan sebab fakulti tu agak dekat dengan hostel aku..so bas agak demand tak mau naik bukit ke fakulti aku tu..dan nak tak nak aku terpaksa la mendaki bukit itu ke kelas..exercise sangat!

Ok disebabkan aku ni sambung course yang sama, so aku terus diserapkan ke sem 3..not bad la subject yang ada kat sini..aku ada subject foto sem ni..macam tak sabar pulak nak belajar subject tu sebab aku memang dah lama teringin belajar mende-mende gini..selalu tengok orang snap picture cantik-cantik..teringin gak nak snap sendiri..heee..then minor aku amek subject liberal je..tak sanggup rasanya nak keluar duit amek subject yang praktikal..so takpela amek subject yg membaca je ni..at least tambah pengetahuan jugak kan? third language pulak aku amek French..teringin speaking french atenye..haha..

Hostel aku pun ok-ok la..dapat 1 bilik dengan budak-budak UiTM lain..diorang best! setakat ni laa..yang paling riuh dalam bilik ni Aina namanya..kalau ada dia memang asyik gelak jela aku..orangnya pun suka gelak..kita geng babe! haha..ok la malas da nulis..tengok gambar pulak k?:)

kawan sekelas sekolejku..


lepakin with my old clasmate at UCSA..tak macam meriah pulak kitorang..rasa macam jumpa member 1 kampung..haha

my room..:)

tempat aku bersengkang mata nanti..huuu~
ok thats all..babababaababababababaiiiii..as salam....:)

#sedih memikirkan duitduitduitduitduitduitduitduiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttt

Tuesday, 4 September 2012

Last Minute Preparation


'Haaaa...tu la orang semua dok sibuk setel kan keje awal-awal, ang wat tak tau ja..sekarang rasakan makna kelam-kabut!'...ok tu dialog utk diri aku sendiri..haha..yela mana tak nya, aku ingat sempat la nak setel preparation nak masuk U tu lepas raya..rupanya!! kelam kabut jugak la..siap veeeerangan nak buatkan baju orang kunun..takde maknanya..just sempat jahitkan dua helai kain je..bajunya diserahkan pada mak aku..nasib baik mak aku pandai jahit jugak..boleh la tulun cover kan..hoho

Mende yang tak setel lagi untuk U ni just medical check up and packing-packing barang kot..dah kenapa nak packing awal-awal? jeles tengok dayang dah siap packing..uwaaa dayang! kamu memang terhebat dalam segala hal! tak dapat den nak lawan..uhuuhuhu..tu pun medical check up nasib baiklah dapat buat appointment dengan doct 5hb nii..kalau tak memang menggigil la aku pergi U 8hb nanti bendanya tak complete..time ni lah baru nak pergi betulkan spect segala..kena marah dengan orang kat hosptital tu(tak tahu apa pangkat dia) hari tu sebab tak pakai spect..heee..rimas lah pakai mende alah tuu..dah alang-alang betulkan tu kan..aku pun mulalah verangan depan kamera.....

aku guna spect ni since 2007...5 tahun da usia spect ni..mintak tukar tak dapat! huuuu
sudahlah! hehe..mau tidur awal..esok kena teman mak i beli kain la u....tak cukup atenye..babai..salam:)